Hulda valmistelee vappua eikun pääsiäistä

Tänä vuonna Hulda meinaa aloittaa pääsiäisen valmistelut oikein ajoissa. Kerätä pajunkissat, maalata munia ja laittaa rairuohon kasvamaan, vai ohraako ne kylillä nykyisin kylvävät? No, kevätkylvön aika kuitenkin, ruoho kuin ruoho. Kun tahtoo nuo arjet ja pyhät mennä vallan sekaisin, yhtä juhlaahan tuo on koko ajan. Siis elämä. Ainakin Huldan elämä, naapurin Kyöstistä ei tiedä.

Joskus kun Huldalla oikein iskee tekemisen palo päälle, niin siinä unohtuu mikä päivä ja mikä viikko on menoillaan. Jopa aamupillerit tuppaa jäämään purkin pohjalle. Niin, kyllä Huldallakin on pilleri tai pari mitä pitäisi aamiaiseksi nauttia, kai niitä on jokaisella. Johan ne nuoret naisetkin laittavat syömään kaiken maailman hormooneja ja ties mitä. Pilleri sinne ja pilleri tänne. No, ennemmin Hulda ottaa sen kolestroolipillerin kuin jättää hyvän pullan pöydälle, näin on. Kai tuo on ihan se ja sama missä vaiheessa sitä yläkerran portteja kolkutellaan, kai sielläkin riittää tekemistä nohevalle naiselle. Niin on naapurikyliltäkin mennyt nuoria miehiä tuosta noin vain ja vielä lenkkitossut jalassa, ei se kato ikää eikä päivää. Sen verran Neiti on kyllä asiaan varautunut, että on tehnyt kyläläisille selväksi, että mihinkään puulotjaan häntä ei sitten laiteta. Turha siinä on hyvää puuta polttaa, jos roviolle joutuu kuitenkin. Säkkiin vaan ja menoksi. Ja hänen tuhkiaan ei sitten mihinkään julkisille paikoille levitellä, sen hän on myöskin tehnyt selväksi. Jonnekin pellon laitaan nätin koivun juurelle, sieltä olisi hyvä tiirailla elämän menoa. Sanoivat kyllä, että laki sellaisen kieltäisi, mutta on se kumma kun tehtaat piiputtavat savua päivät ja yöt ympäriinsä, niin kyllä nyt yhden Huldan tuhkat sinne pellon laitaan hukkuu. Kun ei siitä muuta jää, sanoohan sen jo maalaisjärkikin. Ainakin Huldan järki. Ja jos rupeavat hankaliksi, niin sitten se on menolippu pohjoisnavalle, siellä eskimot kyllä tyrkkäävät hänet jäälautalle eikä paluuta ole. Tai sitten voisi tietenkin ryömiä johonkin kivenkoloon tahi vähän suurempaan luolaan, kynttilä mukaan ja termokseen kahvia. Ainiin ja hyvä dekkari, se täytyy muistaa, ei tule aika sitten pitkäksi odotellessa. No, ei sitä vielä ennätä mihinkään ryömimään, niin on paljon vielä kaiken sorttista ideaa ja puuhaa. Nypläystä pitäisi Huldan ainakin vielä päästä kokeilemaan, se se vasta jännää olisi. Ja tuo vanha nojatuolikin pitäisi päällystää..

Hyvä on nyt näissä mietteissä valmistautua pääsiäisen viettoon huolella etukäteen, eikös sillä kuitenkin jotain tekemistä ollut tuon tuonelan kanssa. Kun monasti on Hulda havahtunut vasta vapun tienoilla, että se pääsiäinen meni jo, eikä taaskaan muistanut munia värjätä.

image

No, tuommoisen purkinsuojan nyt Hulda kuitenkin kyhäsi. Kun ei raaskinut ostaa marketista uutta. Sama oli tekniikka kuin Huldan palmikoidussa matossakin (ja tästä klik niin tulee maton ohje), letitetään rievut ja törkätään liimalla kiinni vanhan kukkaruukun pintaan. Alussa letityksessä on samanlainen kapea alku kuin matossakin, alkaa sitten kauniisti niinkuin orastava rakkaus. Sitten vaan purkkia pyörittämään ja lettiä ympärille ja loppuun taas kavennetaan palmikkoa, että loppuu sitten nätisti eikä ollenkaan töksähtäen. Sellaista ei kukaan toivo. Siis rakkaudesta. Eikä palmikosta. Hulda käytti taas kuumaliimaa, se niin sopii Huldan luonteenseenkin. Kuumenee nopeasti mutta jäähtyy vielä nopeammin. Siis liima. Ja Hulda.

image
Kurkkupurkista kukkaruukun suojaksi tai mitähän tuossa purkissa nyt voisikaan säilyttää.. Hulda spreijasi sisustan valkoiseksi, koska aikoo narsissien kuihduttua istuttaa ne ulos ja ottaa purkin muuhun käyttöön. Olihan se kyllä ihan kauniin kullan värinen sisältä, ainakin jonkun kyläläisen mielestä, että sikäli ei olisi tarvinnut maalata. Mutta kun nyt oli jäänyt purkin pohjalle vielä tilkka valkoista spraymaalia.
image

Viimeiset palmikon loput Neiti Ketonen huitaisi viimekesäiseen nuhjaantuneeseen muoviruukkuun, ja sillä samalla kuumaliimalla tietysti. Kohta Hulda varmaan nukkuu jo liimapyssy tyynyn alla. Ei tästä nyt ihan maailman kaunein tullut, mutta jos sen veisi vaikka seurojentalon rappusille ilahduttamaan muita kyläläisiä. Jos joku sen siitä vie mukanaan, niin onpa ainakin hänen mielestään ollut kaunis. Ja tarpeeseen on silloin mennyt.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Hulda valmistelee vappua eikun pääsiäistä

  1. Hulda on taas vauhdissa.Juttu luistaa ja on siellä palmikoitukin.Kelpaa siinä narsissien köllötellä palmikkoruukussa.Niin on hempeet ja keväiset värit.Hyvää pääsiäistä Huldalle 😊

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s